Predstavljanje knjige “Šalaporte”

Ovogodišnju porečku BOOKtigu svojim će gostovanjem obogatiti Marko Gregur, nagrađivani  koprivnički pisac, koji se u posljednjih nekoliko godina nametnuo kao jedan od istaknutijih autora mlađe generacije. Njegovi romani „Kak je zgorel presvetli Trombetassicz“, „Mogla bi se zvati Leda“ i „Vošicki“ omiljeni su i među porečkom  publikom, a na BOOKtigi će predstaviti svoj najnoviji roman „Šalaporte“, nedavno izašao iz tiska u izdanju Hena coma.

Gregurov roman smješten je u malu otočnu sredinu u kojoj je čovjek jednostavno vidljiviji, sa svim svojim vrlinama i manama. Priča je to o Jerku, čovjeku s ambicijom da bude umjetnik, ali bez vlastite umjetnosti, koji se zbog sprovoda vraća na rodni otok Prvić, čije sličice Marko Gregur u sebi nosi od djetinjstva. Stjecajem vlastitih nevolja, Jerko se tu duže zadržava, a onda biva zatočen zbog pandemije korone u živopisnoj galeriji otočana.

Roman „Šalaporte“ bit će predstavljen u četvrtak 20. travnja 2023. godine u 19 sati u Gradskoj knjižnici Poreč, a mi vas pozivamo da zajedno s nama poslušate kako je ova priča o smislu postojanja, puna sukoba, emotivnih uspona i padova, sačuvala autorove ljude i ljeta djetinjstva, a istodobno progovorila o umjetnosti i formiranju čovjekovog identiteta.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content