Predstavljanje knjige “Život obilježen Auschwitzom”

U petak, 21. travnja u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč održat će se predstavljanje knjige Olega Mandića „Život obilježen Auscwitzom“ koju je priredio Neven Šantić.

Opatijac Oleg Mandić, rođen 1933. godine, imao je tek 11 godina kada je ušao u zloglasni nacistički logor Auschwitz, čiji je užas zajedno s majkom i bakom uspio preživjeti. Bio je posljednji dječak koji ga je živ napustio. Ovaj vitalni 90-godišnjak fascinantne životne priče i optimizma, neumorno prenosi svoje iskustvo preživljavanja, uvijek ističući kako je mržnju, koja se u njemu nakon proživljenog užasa počela stvarati u njegovim tinejdžerskim godinama, osvijestio kao proizvod vlastite podsvijesti i odbacio ju je.

Pozivamo vas da budete dio ovogodišnje BOOKtige  koja donosi pregršt novih ispisanih i pročitanih priča koje nas čekaju, a Oleg Mandić, jedan od rijetkih živih svjedoka užasa Holokausta, ne donosi samo priču o strahotama jednoga vremena, već i  ispovijed o sretnom životu ispunjenom ljubavlju i podrškom obitelji, ali i stalnoj opomeni da se ovakvo zlo uvijek i lako može vratiti.

O knjizi će govoriti Oleg Mandić i Neven Šantić.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content