Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića “Prometejev sin”

Gradska knjižnica Poreč poziva vas na predstavljanje knjige Prometejev sin Jurice Pavičića, u subotu, 3. listopada u 18 sati koje će se održati u Istarskoj sabornici u Poreču.

Kroz ovogodišnju BOOKtigu, festival pročitanih knjiga, vodimo vas na brojna putovanja u različite svjetove, a likovi iz romana koje ste pročitali i koje ćete tek pročitati ruše sve granice i prepreke i postaju vaši suputnici.

Upravo takav je i Gorki Šain. Pavičićev glavni lik vodi vas na Škoj i istražuje na koje sve načine prošlost određuje našu sadašnjost, što točno znači oprost i zaborav i jesu li oni u stvarnosti doista mogući.

Gorki, nekadašnji policajac u svojim kasnim pedesetima, nekoliko dana pred Božić stiže na Škoj, otok na kojem je njegova obitelj dobro poznata, na kojem je proveo najljepše dane djetinjstva, upoznao prvu ljubav…

Ali Gorki ovaj put ne dolazi kako bi evocirao sretne dane. Dolazi poslom stručnjaka za imovinsko-pravne poslove, stručnjaka za istraživanje ljudske tuge i nevolje. Kao vrhunski profesionalac, on zna na koju kartu treba zaigrati kako bi ljudi prihvatili novac u zamjenu za djedovinu. No Gorkome Škoj nije bilo koje mjesto.  U svemu tome prvo se mora suočiti s ljudima koje poznaje otkad je bio dijete, njihovim demonima, ali i sablastima iz vlastita života.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content