Sanda Hržić i Darko Rundek predstavljaju mističnu poemu „Jezik ptica“

U sklopu 13. po redu BOOKtige, u petak 2. listopada s početkom u 18 sati, mističnu poemu „Jezik ptica” Faridudina Atara predstavit će prevoditeljica Sanda Hržić i Darko Rundek.

„Jezik ptica“ Faridudina Atara, nastala u 12. stoljeću na području današnjeg sjeveroistočnog Irana, jedno je od najznačajnijih djela perzijske i sufijske literature svih vremena. Zahvaljujući dugogodišnjem prevoditeljskom radu kazališne redateljice Sande Hržić, u suradnji s Darkom Rundekom, ovo značajno djelo od prošle godine dostupno je na hrvatskom jeziku u izdanju Planetopije.

Poema koja govori o potrazi za Apsolutom kroz alegorijsku priču o jatu ptica koje su krenule tražiti svog tajanstvenog kralja Simurga itekako je relevantna i za današnje prilike, stoga ne čudi da je ovaj značajni tekst doživio iznimnu popularnost kod domaćih čitatelja te je ubrzo uslijedilo i drugo izdanje. „Jezik ptica“ je odabrana i među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2019. godini.

Promocija ove knjige uvijek je posebno osmišljeno književno-glazbeni događaj. Uz čitanje poezije i glazbu te prikazivanje perzijskih minijatura, kroz ovo kapitalno djelo sufijske književnosti provest će vas Sanda Hržić i Darko Rundek uz glazbenu pratnju Dražena Franolića na bliskoistočnom instrumentu oudu.

Pridružite nam se u petak, 2. listopada u sklopu festivala BOOKtiga u 18 sati u Lapidarijumu Zavičajnog muzeja Poreštine i doživite posebnu atmosferu koju su za vas pripremili ovi nadahnuti umjetnici.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content