Udomi knjigu!

U subotu, 10. rujna 2022. godine u 11 sati u parku Matije Gupca održat će se šesta po redu aukcija starih knjiga i tiskovina pod nazivom Udomi knjigu.

Nakon prošlogodišnjih, iznimno dobro prihvaćenih aukcija knjiga, Gradska knjižnica Poreč u suradnji s antikvarijatom Glavan iz Ljubljane te antikvarijatom Mali neboder iz Rijeke, pripremila je još jednu aukciju na kojoj će se predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige. U prošlosti je tradicionalna aukcija knjiga bila najdinamičniji oblik prodaje, a kako je danas knjiga prisutna u različitim formatima te lako dobavljiva, bit će iznimno zanimljivo prisjetiti se javnih nadmetanja na kojima kupac knjige postaje onaj koji ponudi najveći iznos.

Aukciju će voditi Rok Glavan, slovenski antikvar, voditelj Antikvarijata Glavan u Ljubljani i Tomo Vučinić, riječki antikvar, voditelj antikvarijata Mali neboder u Rijeci.

Nakon aukcije, zainteresirane pozivamo da ostanu na jednoj „kratkoj“ s Rokom i Tomom i poslušaju njihovu zanimljivu priču: 30 godina u antikvarnim cokulama. Rok i Tomo antikvari su već 30 godina. Prvi su se put sreli baš na prvoj Booktigi, prije 15 godina. Upravo na ovoj BOOKtigi, za koju svima govore da je najbolji festival u regiji pa i šire, podijelit će s vama svoja antikvarna iskustva. Razgovarat će o radostima i problemima antikvarnog posla, prisjetiti se kako su se upoznali i što su kroz te godine zajedno radili, otkrit će vam koja je bila najbolja knjiga koju su držali u rukama i ispričati brojne antikvarne zgode.

Katalog aukcije: Katalog aukcije 2022

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content