Uzmi knjigu u svoje ruke: tribina za srednjoškolce

Dokumentarni film „Dječak iz Auschwitza“ priča je o Olegu Mandiću koji je s 11 godina s mamom i bakom završio u logoru. Pet mjeseci proveo je na odjelu zloglasnog Mengelea, dočekao oslobođenje logora i kao posljednji logoraš zajedno sa svojom obitelji izašao na slobodu. Kaže da je preživio uz sreću i majčinu ljubav.  Film prati njegov ponovni odlazak u Auschwitz gdje se prisjeća svog logorskog života. Bezbrižno djetinjstvo u Opatiji prekinuto je preko noći, a u nekoliko sati izgubio je sve i postao samo broj.

Oleg Mandić često kaže da mu je život bio lijep baš zahvaljujući Auschwitzu, jer sve loše što je kasnije doživio, nije se moglo usporediti s užasom koncentracijskog logora. „Na istoj strani(ci)“ s posljednjim dječakom iz Auschwitza“ družit će se porečki srednjoškolci iz SŠ Mate Balote te učenici TUŠ Antona Štifanića Poreč, na tribini koja će se održati u petak, 21. travnja u 12 sati u matičnom odjelu porečke knjižnice, kada će imati priliku, nakon predstavljanja dokumentarnog filma, postaviti pitanja čovjeku koji je život posvetio svjedočenju o holokaustu, kao najvećem zlu koje je čovječanstvo upoznalo.

____________________________________________________________________

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ˝Čitanjem do uključivog društva˝ koji se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te su za njegovu realizaciju odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 2.132.819,73 kn. 85% sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, 15% Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content