Budi naš volonter

Gradska knjižnica Poreč u svoje volonterske projekte: „Sretne priče“, knjižni sajam BOOKtižin, „Dam-daš“ te u knjižničnim stacionarima u Červaru, Varvarima, Novoj Vasi i Baderni, uključuje volontere/korisnike u skladu s načelom jednakih mogućnosti za sve bez obzira na dob, spol, boju kože, rasu, spolnu orijentaciju, rod i rodno izražavanje. Posebnu pozornost posvećuje se odabiru volontera koji rade s djecom i starijim i nemoćnim osobama u projektu “Sretne priče” koji se provodi kroz redovita čitanja za korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču.

U suradnji sa srednjim školama, Knjižnica se trudi poticati volonterstvo na knjižnom sajmu BOOKtižin kako bi se i srednjoškolci, uz ostale zainteresirane građane, uključili u djelovanje naše knjižnice.

U cilju rješavanja problema društvene segregacije, jačanja svijesti o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, neformalnog učenja i kreativnog provođenja slobodnog vremena, Gradska knjižnica Poreč, već niz godina, prepoznaje volontere kao važne sudionike i u ostvarenju projekta „Dam-daš: volonteri u akciji“.

Uz sve to, naši volonteri redovito brinu o knjižnom fondu u svim našim stacionarima: u Červar-Portu, Novoj Vasi, Baderni i Varvarima.

Volontiranje omogućuje stjecanje određenih vještina i znanja, a kao organizatori volontiranja uvažavamo volontere kroz praćenje razvoja njihovih kompetencija te uz redovitu suradnju u svim fazama menadžmenta volontera i sukladno evaluaciji volonterskog programa.

Kroz druženje s volonterima i izvan projektnih termina na različite načine trudimo se odati im priznanje: izdavanjem volonterskih knjižica, predlaganjem gradskim vlastima za dodjelu priznanja najistaknutijim volonterima te organiziranjem druženja.

Vrati sebe u knjižnicu – volontiraj

  Newsletter

  Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

  Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

  E-iskaznica
  Pratite nas
  Skip to content