Knjižnične usluge za slijepe i slabovidne

U želji da omogućimo ravnopravnost u pristupu zapisanom znanju, za slabovidne korisnike godine nabavljeno je elektroničko povećalo. Kupnja povećala osigurana je zahvaljujući prikupljenim sredstvima putem humanitarne akcije „Knjigom do zdravlja“ koja se provodila za vrijeme trajanja festivala BOOKtiga 2013.

Povećalo MagniLink Mira ima ugrađen 18.5″ LCD monitor i kameru s ugrađenim autofokusom. Pomoću ovog povećala korisnici mogu čitati dnevni tisak, časopise i knjige. Educirani smo knjižničari sa senzibiliziranim stavom za osobe s poteškoćama u pisanju i čitanju te posjedujemo zbirku „građe lagane za čitanje“ koja omogućuje savladavanje lektirne građe učenicima s disleksijom te zvučne knjige za slijepe i slabovidne osobe.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content