Vozimo se Wartburgom!

U petak, 9. rujna 2022. godine, u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Poreč bit će predstavljen roman Hotel Wartburg nagrađivanog i prevođenog riječkog autora Zorana Žmirića.

Roman je izašao u izdanju Frakture u travnju ove godine i to je bio samo još jedan odličan razlog da Zoran Žmirić bude gost na porečkoj BOOKtigi. Romani ovoga književnika, glazbenika, zaljubljenika u strip i fotografiju rado su čitani među Porečanima. Do sada je objavio Kazalište sjena, Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man, Blockbuster, Riječke rock himne, Snoputnika, Zapisano metkom, Putovanje desnom hemisferom, Pacijenta iz sobe 19 te Kaleidoskop, a dobitnik je „Književnog pera“ za najbolju knjigu godine 2009./2010. za Blockbuster koju dodjeljuje Hrvatsko književno društvo, Godišnje nagrade Grada Rijeke u 2011. za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine, nagrade “Fran Galović” 2019. po glasovima čitatelja za roman Pacijent iz sobe 19 te je bio pobjednik natječaja za super kratku priču CeKaPe-a.

Najnoviji roman Zorana Žmirića Hotel Wartburg vodi nas u Rijeku osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, a autor nam pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način, o odrastanju jednog dječaka koji postaje roker i u sukobu je s ocem, o sazrijevanju i praštanju, a Zoran Žmirić majstorski vodi čitatelje kroz priču automobilom marke Wartburg.
Ovaj roman jedan je od onih što se čitaju bez prekida, a druženje sa Zoranom Žmirićem u Poreču je nešto što zasigurno ne smijete propustiti.

Vidimo se! Vozimo se Wartburgom!

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content