Slovko Maraforko

Od 2010. godine pričaonicama i radionicama za naše najmlađe korisnike pridružuje se Slovko, profesionalno i atraktivno oblikovana maskota, velika žuta knjiga, koja je donijela novi zamah u našem poslovanju. Maskota Slovko simbol je svih naših nastojanja da potičemo čitanje od najranije dobi te redovito u njegovom društvu posjećujemo vrtiće i škole, a Slovko je gost svih naših događanja za djecu i glavni lik slikovnice za najmlađe „Slovko Maraforko“.

Naime, potaknuti rezultatima istraživanja koje je za UNICEF 2012. godine provela agencija Ipsos Puls i pokazateljima da 23% roditelja šestomjesečne djece ne čita i ne gleda slikovnice sa svojim bebama te nam je bio cilj tiskanje slikovnice „Slovko Maraforko“ koju je 2015. godine, uz besplatno članstvo, dobilo svako novorođeno dijete s područja Poreštine na svom prvom pregledu u pedijatrijskim ambulantama u Poreču.

Slikovnica sadrži crteže djece, polaznika radionica „Petkom u pet“, koji dočaravaju prvi susret s knjižnicom i uslugama koje se u njoj pružaju, tog šarenog i zabavnog kutka grada Poreča u koji rado zalaze.

Dodatna edukativna vrijednost slikovnice je što djeca kroz igru dobivaju nova znanja o knjigama i uslugama koje u knjižnicama mogu dobiti. Dotiče se osnovnih pravila ponašanja u knjižnici koja su jednako primjenjiva u porečkoj knjižnici te u bilo kojem drugom gradu u kojem neka knjižnica djeluje.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content