Zlatko Gall: Šezdesete – kada je glazba mijenjala svijet

Ovogodišnju BOOKtigu zatvorit ćemo u Noći knjige, i to na najbolji mogući način – glazbom. Uz moderatorstvo Đorđa Matića, Zlatko Gall, splitski novinar, glazbeni kritičar i publicist,  predstavit će nam svoju knjigu Šezdesete – Kada je je glazba mijenjala svijet, jednu od najopsežnijih glazbenih monografija na svijetu o tim posebnim godinama, kada je moć glazbe ujedinila cijeli naraštaj i kada se vjerovalo da je ljubav doista sve što ti treba i da se svijet ipak može promijeniti. Priču o tim burnim godinama Zlatko Gall ispričao je kroz glazbene albume i ljude koji su ih stvorili. Od Beatlesa do Stonesa, od Animalsa do Franka Zappe, od Woodstocka do splitskih Prokurativa, od Grupe 220 do riječkih Uragana – ništa nije bolje uhvatilo duh vremena od glazbe koja se tada stvarala, svirala i živjela.

Uz priče o najznačajnijim glazbenim albumima iz razdoblja šezdesetih, uz priče vrhunskih glazbenih promatrača i kritičara jednoga vremena, zaronite zajedno s nama u fascinantne šezdesete.

Druženje će održati u utorak, 23. travnja u 19 sati.

Ulaz je slobodan.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content