Znanstvena večer sa Sašom Cecijem

Porečki Mjesec hrvatske knjige začinit ćemo znanstvenim druženjem, i to zabavnom i razumljivom fizikom, jer nam u goste stiže dr.sc. Saša Ceci, a predstavit će nam svoje knjige „Blesimetar (I. – IV.)“.

Da se složeni znanstveni koncepti mogu prezentirati na jednostavan način, dokazao je nebrojeno puno puta Saša Ceci, svestrani znanstvenik, koji uz svoj primarni rad u području fizike elementarnih čestica, a iza sebe ima 70-ak znanstvenih radova, vodi i sudjeluje u cijelom nizu važnih projekata, poput Skeptika u pubu i znanstvene emisije „Treći element“ na HRT-u. Neumorno se trudi u javnosti prenositi istinu te brani znanstvene stavove, a istovremeno promovira znanost među različitim populacijama.

„Koliko je krivo biti u krivu“ pita nas ovaj znanstvenik, a „Šest godina stariji, nimalo pametniji“ šalje nam poruku „Svjetlo na kraju tunela smo mi“ i piše „Kroniku beznađa“.

Druženje, uz razgovor o znanosti, održat će se 6. studenog 2023. godine u 19 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3), a večer će moderirati Ivan Kraljević. Oni se nikada ne zadovoljavaju gotovim rješenjima, sve što živimo i što nas okružuje istražuju i propitkuju. I o tome raspravljaju. A na raspravu pozivaju i vas.

Svi ste dobrodošli!

„Što god da radimo i što god da kažemo – bit ćemo u krivu. Jedino čemu se možemo nadati je da ćemo svaki sljedeći put naučiti još nešto i biti sve manje i manje u krivu. U nekom trenutku bit će teško razlikovati naše „u krivu“ i stvarnost. Ni onda nismo sigurni da smo u pravu, ali naša pogreška postaje nebitna.“ Ceci, S.

Newsletter

Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti Vam NEWSLETTER Gradske knjižnice Poreč. Nadamo se da će Vas zanimati informacije o manifestacijama i programima u organizaciji Knjižnice, književnim natječajima, novim knjigama, ali i novitetima u radu Knjižnice, kao i o pogodnostima za članove Gradske knjižnice Poreč.

Navedene informacije možete primati e-mailom. Sve što trebate je upisati Vašu e-mail adresu u označeno polje.

E-iskaznica
Pratite nas
Skip to content